Showing posts with label LIPBALM HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label LIPBALM HOMEMADE. Show all posts

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

Assalammualaikum semua...
Harini cuaca suram dan muram je...Kat luar sedang hujan..Sejuk wooo...walaupun jam di dinding belum pukul satu tengahari lagi. Kalau tak hujan mesti tengah panas terik dah waktu waktu macamni...

Harini saya nak berbicara tentang tajuk GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE...yang lipbalm homemade tu saya punya. Tidak semestinya untuk lipbalm homemade je...Semua hasil kraftangan korang boleh guna washi tape untuk hias bagi lebih menarik. Sebenarnya banyak kegunaan washi tape ni untuk mereka yang berjiwa kreatif dan comel comel gitu hihihi...

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

Semalam ada customer berkenan dengan lipbalm organik homemade yang saya buat haritu. So saya dengan tabahnya melilit washi tape ni disetiap bekas lipbalm untuk nampak lagi comel. Cer korang tengok comel kan??? (heheeh perasan pula) haritu saya ada tengok ada sorang adik ni hias washi tape ni kat key board laptop dia memang cantik gila...kemas je nampak...

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

Ni koleksi washi tape yang saya ada untuk persediaan saya nak guna kat mana-mana hasil homemade saya nak bagi nampak lagi cantik. takde la banyak sangat sebab saya baru nak cuba-cuba je kan...Washi tape ni saya beli dari sorang amoy yang jual washi tape dan pelbagai jenis sticker yang cantik cantik khas untuk mereka yang suka buat benda kreatif atau DIY... kalau korang nak beli juga boleh tengok dan pilih kat SINI. Kalau ada yang tak faham korang boleh je terus whatsapp amoy ni, no whatsapp dia ada kat dalam link tu. Saya suka sangat berurusan dengan amoy ni sebab dia sangat entertain bila kita tanya soalan...Tak pernah lewat respond walaupun kita banyak soal...Dan tak jemu untuk jawab soalan walaupun saya belum pasti lagi nak beli hehehe...susah nak dapat seller macamni zaman sekarang...Hargapun takde la mahal sangat kalau dibandingkan dengan service yang diberikan

Rasanya ini je kot yang saya nak bagitahu...ahaaaa...ada satu benda lupa nak bagitahu...washi tape ni lebih kurang macam tape kertas yang plain yang kita boleh beli kat kedai tu tapi bezanya dia ada corak corak yang menarik dan ada saiz yang kita boleh pilih. Saya dah test guna dia senang nak lekat dan kalau kena air tiada masalh...tapi selepas korang tape la...kalau tape atas permukaan yang basah mana-mana tape pun tak boleh kannn...hehehe...saya tiada masalah bila nak lekatkan washi tape kat lipbalm saya...senang je nak lekat dan kemas...

Sebagai penutup kalau korang yang minat berkreatif seperti saya bolehlah dapatkan washi tape ni...Nak lekat kat handphone korang ke...cantik juga hehehe....Thank's sudi singgah sini...Thank's juga pada amoy washi tape ni sebab layan saya sebelum saya beli washi tape dari awak...hehehe...dan pada korang yang nak beli lipbalm comel ni pula leh roger roger saya eh...

Wassalam

LIPBALM HOMEMADE

Assalammualaikum sahabat-sahabat saya terutama organik loverssss...

Hehehehe...Bila cerita pasal organik je saya macam ada rasa bahagia di sudut hati...tak tahulah sakit saya ni serius ke idok sebab sejak kebelakangan ni agak busy menyiapkan order dari sahabat-sahabat organik yang mula mempercayai hasil tangan saya

Harini saya nak share satu cerita pasal projek homemade juga. Cerita ini tiada kaitan dengan scrub ya...projek kali ni lain sikit dari projek sebelum-sebelum ni sebab projek ni projek pertama saya. Harini saya bertungkus lumus menyiapkan order customer yang nak lipbalm comel-comel untuk dia bagi gift kepada customer. Yela...kita niaga ni kenalah sekali sekala bagi gift kat customer barula berbunga-bunga hati customer nak berurusan dengan kita kan...

LIPBALM HOMEMADE

Terlanjur saya buatkan untuk customer ni saya dapat satu idea untuk jadikan lipbalm ni sebagai gift juga untuk customer saya yang beli lipscrub saya...LIPSCRUB??? Eh...lupa saya nak bagitahu korang...baru-baru ni saya ada buat lipscrub taw...tujuan saya buat lipscrub tu memang nak jual masa time puasa nanti sebab biasalah kan masa puasa ni memang kita tak boleh lari dari masalah bibir...tu yang saya cuba untuk membantu menyelesaikan masalah tu....Pasal scrub saya akan cerita next entri eh...

So...buat punya buat maka terhasillah lipbalm homemade by me hari ini. Mencabar juga sebenarnya buat lipbalm ni sebab perlu ada banyak kesabaran. Tapi nak buat macamana saya memang dah minat buat semua ni...so saya harungi segala dugaan...menepis segala rintangan...merempuh semua onak dan duri...(hahahaha...over sangat pulak..mengalahkan masuk explore race) maka terhasillah lipbalm homemade yang santai-santai ni...

LIPBALM HOMEMADE

Saya buat lipbalm dalam bekas comel-comel ni je. Isi satu bekas ni 5gram...saya kira mungkin boleh tahan sebulan guna sebab lipbalm ni bukan banyak pun kita nak tenyeh kat bibir kan.

LIPBALM HOMEMADE

Haaaa...ni la tadi hasil penat lelah saya...saya buat 4 warna dan bila dah siap saya campurkan dalam satu bekas. So...kalau yang beli satu bekas korang dapatla rasa semua tu. Tapi warna tu tiada memainkan apa-apa peranan pun sekadar warna sahaja sebab ini bukan lipstik ya...ini lipbalm ...so tiada warna akan terpapar di bibir korang bila guna kat bibir melainkan bibir korang memang jenis pinkish bak delima merekah mungkin boleh nampak sikit bayangan warnanya disitu...hahahaha

Ok tak? Bagi saya ok je kot sebab lipbalm ni fungsinya untuk kasi bibir lembab. Once bahan-bahannya tidak merbahaya dan berkualiti dah cukup selesa digunakan. Saya buat lipbalm ni guna Beeswax dan Vaseline. Lepastu saya campur vitamin E dan Olive oil...memang ok sangat la ditenyeh kat bibir kasi lembab

Apa-apapun saya rasa berpuashati kerana berjaya menyiapkan projek lipbalm homemade dengan jayanya tanpa assistant huhuhuhu. Terima kasih kepada mereka-mereka yang sentiasa memberi semangat kepada saya untuk terus berkarya..ehhh...berkarya eh??? Eh bukan bukan...Terima kasuh kepada mereka-mereka yang sentiasa support produk yang saya hasilkan...ni baru betul... 

Kalau tak membelipun saya tak kisah ...korang doakan pun dah cukup memberi makna kepada saya...Terima kasih banyak-banyak kepada awak.... Haaaa ye...yela...awaklah yang sedang baca entri saya ni...awaklah... Terima kasih eh sebab baca entri saya sampai habis...Kalau korang rajin korang sharela kat kawan-kawan pesbuk korang...Terima kasih taw...Jumpa lagi next entri saya nak cerita pasal scrub bibir pula...

WASSALAM