Showing posts with label LIPSCRUB HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label LIPSCRUB HOMEMADE. Show all posts

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY

Assalammualaikum gojes...
Saya sebenarnya macam nekad dalam hati nak berusaha untuk tulis entri di HOMEMADE BEAUTY MALAYSIA ni setiap hari...Konon-konon berazam la kan...tapi semalam macam terskip sehari...sedih betul...Bukan apa...semalam puas saya mencari-cari masa yang sesuai untuk saya terpacak depan laptop ni untuk berbicara tapi takde ruang untuk saya menyelitkan ponggong lebar saya atas kerusi ni...sebab semalam saya ada 3 misi " organik lover" yang perlu diselesaikan...hehehe

Jap jap...ni saya nak cerita sikit pasal salah satu misi saya semalam. Dengar sini orang kampungggg!!!! hahaha...saya nak bagitahu ni pasal LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY  ...haaaa...dengar tak? Semalam misi saya yang ke 3 adalah proses lipscrub berperisa strawberry...Nah saya belanja gambar...

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY
~sticker tak sampai lagi...so togel je saya amik gambar...nanti sticker dah sampai saya ambil gambar dan update lagi~

Haaa...amekaw...merahnya makngah...terlanjur saya dah cerita pasal LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY  ni saya nak bagitahu korang...Lipscrub saya yang sebelum ni dah habis ya...saya dah tak buat yang macam tu lagi sebab saya dah buat formula baru dan ada penambahan kuantiti gram dalam satu bekas tu.

Mana yang tak tahu mana satu lipscrub saya yang sebelum ni boleh rujuk DISINI . Kalau korang perhatikan betul-betul memang jelas sangat perbezaan yang korang boleh nampak dari segi warna...New formula ni saya tambah lagi warna untuk kelihatan lebih menarik dan mempunyai perisa strawberry...yang lipscrub sebelum ni ada perisa papermint sahaja. Kalau korang guna scrub ni confirm korang rasa macam nak makan je sebab tergoda dengan bau strawberry yang mengasyikkan tu...huhuhu

Korang nak dengar cerita tak??? Haritu adalah sorang customer ni tanya saya "kak,awat hang punya lipscrub ni manis?" Hehehe...tetiba rasa nak terberdarah hidung pasai dengar soalan cepu emas ala-ala manja gitu dari customer...Tapi takpe...saya suka sebenarnya nak jawab soalan kalau customer tanya sebab kalau ada kesilapan kita boleh perbaiki

BAHAN-BAHAN YANG TERKANDUNG DALAM LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE :
~ Madu
~ Gula bertapis
~ Olive oil
~ Vitamin E
~ Pepermint
~ Lavender
~ Perisa Strawberry

Meh dengar jawapan saya. Saya pun bagitahu dia pasai apa lipscrub saya tu manis...Cer korang tengok bahan-bahan yang saya gunakan untuk buat Lipscrub Homemade ni,ada tak yang menggambarkan lipscrub tu akan berasa selain dari manis? hahaha... Tersantun pula saya jawab soalan cepu emas adik tu tadi...hehehe...kang buat lipscrub rasa pahit tak berdaya pulak nak menonyoh lipscrub tu...Sebelum ni saya dah war war kan dari awal...semua produk homemade yang saya buat semuanya guna 100% bahan semulajadi...Don't worry guna lipscrub ni sebab kalau tak sengaja tertelan tidak akan memberi apa-apa kemudaratan pada kesihatan korang

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY
~ ni saya amik gambar sikit selepas settle packing lipscrub ni semalam...pukul satu pagi baru siap...huhuhu~

Kenapa korang kena pakai lipscrub ni? Tak kiralah korang nak pakai lipscrub mana-mana pun...ni saya cerita umum bukan spesifik kepada saya punya lipscrub ya hehehe... Kita kena pakai lipscrub ni sama je alasannya dengan kenapa kita kena pakai Scrub muka or scrub badan. Cuma kedudukan tempat nak tonyoh tu je yang lain kannn...Betul tak?

Lipscrub ni membantu kita untuk menghilangkan kulit mati yang ada kat bibir kita. Kita kan hari-hari pakai kan...Korang tahu kan gincu(lipstik..hehehe sedap plak sebut gincu) ni mempunyai bahan tertentu yang boleh menyebabkan bibir jadi menggelap..pastu bukan sebab tu je...kalau mereka yang selalu terdedah pada matahari juga mempunyai salah satu simptom bibir menjadi kering...maka sebab itulah kita perlukan lipscrub ni..,lipscrub ni dapat membantu mengeluarkan kulit kering yang ada kat bibir tu...

Lagi satu...ni tabiat yang selalu saya perhatikan ada yang jenis kulit bibir kering suka sangat tarik tarik kulit bibir tu...pastu berdarah bibir tu...adoiiii...Memang la rasa syok kalau bab bab mengopek ni tapi akibatnya makan dalam woooo...cer bila korang punya bibir tu dah luka sebab tangan gatal sangat nak tarik tarik...pastu singgah kedai makan untuk lunch, ada pula makanan pebret ikan pari masak asam pedas...perghhhh kecuq ayaq liuq baq hangggg...tapi sebabkan bibir pecah terpaksa lalu je kat tepi tray tu...hahahaha...kalau ye pun korang pasrah makan,tapi tetap tak dapat menikmati hidangan itu dengan selesa kannnnn?
LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY
~ ni contoh je taw...bibir kering yang patut guna lipscrub untuk repair balik kekeringan dan kerosakan bibir tu~

Eh...macam dah lari tajuk pula...tajuk LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY  tapi cerita ikan pari...hahaha...itu contoh...Selain dari yang saya sebut kat atas tu,lipscrub membantu menjadikan bibir kita lembut...halus,gebu,gebas...apa lagi...lipscrub ni membekalkan vitamin dan mineral pada bibir untuk membantu memulihkan sel sel kulit bibir yang rosak. Nanti nampak la bibir korang segar bugar...lembab dan bermaya karin...(gurau eh...bermaya je)

Cara-cara guna Lipscrub :
1) Ambil secubit lipscrub dan lumurkan pada permukaan bibir
2) Urut bibir secara pelahan lahan...jangan tonyoh kuat sangat
3) Diamkan scrub dibibir untuk seketika(lagi lama lagi bagus supaya vitamin dan mineral yang terdapat dalam bahan lipscrub tu meresap dalam kulit bibir korang)
4) Lap dengan tisu ( cuci pun boleh takde masalah)
5) Sapukan lipbalm ( kalau nak pakai lipstik terus selepas scrub bibir pun takde masalah)

Kesannya :
1) Bibir akan terasa lembut sangat
2) Bibir rasa lembab
3) Kulit kering yang ada kat bibir akan hilang
4) Bibir akan rasa lebih bersih dan ringan
5) Bibir nampak lebih cerah

Awas!!! Amaran!!! Penting!!!
Sila jangan scrub terlalu kerap...tau la syok bila guna lipscrub ni tapi jangan la sampai sehari menonyoh sampai 3 4 kali...seminggu 3 4 kali cukupla...kalau nak guna hari-hari pun takde masalah sebenarnya sebab bahan yang ada dalam scrub is bahan Alam semulajadi (hahaha...ni saya tak boleh tahan sebab ada sorang customer wasap tanya"kakak ni ke yang buat scrub alamsemulajadi tu?",macam tercuit hati saya dengan soalan adik ni...kikiki)tapi pastikan bibir korang memang memerlukan lipscrub...Kalau elok je bibir tu takyah la gatal-gatal nak tonyoh...hahaha...

So...rasanya sampai setakat ini yang saya dapat coretkan bagi menyebarkan maklumat kepada korang yang nak tahu...pada yang taknak tahu biarkan diorang ...hehehe...Saya akan update lagi pasal ada sorang kakak ni order scrub saya,,,happy sangat-sangat sebab dapat berbakti pada orang...bukan kakak ni sorang baru nak order...tapi sebab dia yang terbaru order so saya akan cerita la sikit pasal order dia kannnn...

Untuk pengetahuan korang yang baca sampai habis,setakat ni lebih kurang 20 orang yang telah ambil scrub saya untuk mereka jenamakan dengan brand mereka sendiri. Dan mereka masih lagi order dengan saya bila stok mereka habis. Saya sangat bersyukur kerana semakin hari semakin ramai yang sedar kewujudan dan misi saya...Alhamdulillah...Walaupun 20 orang bukan angka yang besar tetapi saya puashati dengan hasil usaha saya...

Pstttt...korang kalau nak try produk homemade saya jom la WA saya...Terima kasih eh baca sampai habis...Korang memang sporting...Wassalam



LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Seperti yang dijanjikan....jeng jeng jeng...

Assalammualaikum korang...harini ok tak semua? Dua tiga harini cuaca macam muram je kan...ada tempat yang hujan...ada tempat yang naik air sikit...saya tengok kat pesbuk haritu ada sorang hamba Allah ni rumahnya naik air tak sempat angkat karpet...

Sian die,jenuh nak cuci lumpur masuk dari depan sampai ke dapur...tiada tempat yang terselamat dalam rumahnya,tapi air tak tinggi mana pun tapi still patah pinggang juga la nak bersihkan huhuhuhu

Entri saya yang sebelum ni saya ada cakap nak cerita pasal LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE kan....So,today saya cerita la sikit untuk tatapan bersama sebab nanti dah lama-lama takde mood pula nak cerita.

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Nak cerita pasal scrub ni korang paham-paham la taw saya ni memang kalau buat scrub sekali banyak sebab saya memang buat scrub untuk customer-customer yang berniaga. So ...bila saya habis buat projek saya akan amik gambar ni untuk rujukan customer seterusnya hahahaha...

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Satu batch biasanya saya akan buat 5kg scrub. Sebab tu la sekarang saya letak minimum order 5kg untuk satu order. Yang biasa beli dengan saya akan faham...kalau yang tak faham boleh tanya...mana taw korang nak niaga scrub organik pula lepas ni huhuhuhu...

Sebenarnya mesin mixer yang besar ni saya baru beli sebab memandangkan order scrub semakin hari semakin banyak saya tak berdaya dah nak guna tangan. Pernah sekali, saya dapat order 50 kg... nak urgent pula tu...3 hari 3 malam sakit pinggang. Tapi saya redha dan bersyukur sebab scrub saya dah diterima pakai . Rezeki Allah yang tentukan...Aminnnn

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Lepas dah siap mix semua bahan saya dengan tabah hati memulakan operasi packing...Cantikkan warna LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE ni? (hehehe syok sendiri). Fungsi LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE ni untuk mereka yang mengalami masalah bibir kering,pecah-pecah...bibir hitam. So,dengan LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE ni dapat membantu korang settlekan masalah yang saya sebut tadi.Haaa....lagi satu lupa nak bagi tau LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE boleh membuang sel kulit mati kat bibir akibat penggunaan lipstik yang terlalu kerap

Sebenarnya saya sengaja buat projek ni sebab tak lama lagi kan bulan puasa,biasanya bulan puasa ni memang orang yang berpuasa akan mengalami masalah bibir kering...kadang-kadang tu sampai terkopek-kopek berdarah...hurmmmm...saya pun macamtu,sebab tu saya try cara ni untuk saya guna sambil-sambil boleh jual kan...hehehe

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Haaaa....ni dia hasil tangan saya... LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE... Eh lupa nak bagitau korang bahan-bahannya. Saya buat LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE ni guna gula,madu,olive oil,vit E,papermint...so korang tak perlu risau kalau masa korang tengah menenyeh termasuk dalam mulut it's ok...tapi janganla korang telan kalau masa korang pakai tu korang tengah puasa hikhikhik...

Sebenarnya saya tercicir satu gambar...cara nak guna takde gambar pula huhuhuhu...belum sempat lagi saya nak amik video cara nak pakai lipscrub ni...tapi senang je sebenarnya nak pakai...just tenyeh-tenyeh je kat bibir munggil korang tu...

CARA-CARA GUNA LIPSCRUB :
1) Basahkan bibir korang dulu
2) Ambil lipscrub sedikit(kuantiti yang mencukupi untuk bibir korang)
3) Sapu dipermukaan bibir
4) Gosok membulat dengan lembut
5) Biarkan seketika(lagi lama lagi bagus)
6) lap dengan tisu @ tuala lembab

Bila korang guna scrub ni ada bau macam fresh-fresh sikit ya sebab ada papermint tu...jangan panik pula...lepas korang scrub bibir korang bolehla terus apply lipbalm untuk bagi bibir korang lembab. Bahan-bahan yang terkandung dalam lipscrub dapat menyelesaikan masalah bibir keing korang....hip hip horeyyyyy...

So kepada korang yang berminat nak dapatkan LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE 100% original by me bolehlah roger-roger saya...macam gambar kat atas tu saya akan bagi free gift Lipbalm Homemade pada sesiapa yang beli LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE...so apalagi meh la wasap saya untuk jaga kemungilan bibir korang hikhikhik...

Terima kasih taw korang sudi baca sampai habis...Kalau tak saya ni syok sendiri tulis tapi takde orang baco...huwaaaaa... Ok take care eh korang...

WASSALAM